Kaksi vuotta bisnes-parlamenttia riittääTänään televisiossa esiintyi kerrassaan karmeaa porukkaa.  TV 1:n hallituksen puolivälin keskustelu, jossa leikkauspolitiikan mestarit hymyilivät keskustan ja perussuomalaisten kanssa paljasti paljon. Hallitus ja parlamentaarinen eliitti puhuu kohdistetun selvästi korkeasti koulutetuille, korkean tuottavuuden sektorille ja hyväpalkkaisille.

Keskustelusta sai paljon hyvää informaatiota. Nyt viimeistään on selvää, että Kataisen politiikkaan sopii vallan mainiosti se, että kansalaiset eivät ymmärrä suurkuntapakotuksia, sotea tai ervaa. On selvää, että  eihän sitä, mille ei haluta vaihtoehtoja tarvitse kenenkään ymmärtääkään!

Perussuomalaisten Soini puolestaan kertoi ohjelmassa selvästi, että perussuomalaisille EU sopii hyvin, kunhan se on Suomelle hyväksi. Ja selväksi kävi, että ei Soini tässäkään keskustelussa halunnut johtaa joukkojaan irti EU:sta.

Arhinmäen, Haglundin ja Soinin sanailu työväen puolueesta oli hupaisaa. On päivän selvää, ettei kokoomuksen johdolla tai kansallinen, taantumuksellisesta perspektiivi otsassa kantamalla voi ottaa uskottavaa roolia työväenluokan eturintamssa. 

Radikaaleinta oli keskustan Sipilän  vasemmistoliiton uuskodittomia äänestäjien kosiskelu puolittaisella sivulauseella jossa lipsautettiin se fakta, että leikkauspolitiikka ja EU-kurjistaminen toisin sanoen Kataisen hallituksen politiikka on hyödyttänyt eniten pankkeja ja bisnestä.

Rahan ylivaltaa vastaan

Johtopäätöksenä Kataisen hallituksen puolivälin debatista toteaisin, että nyt jos koskaan on aika kyseenalaistaa markkinoiden ja rahan ylivalta ja huomata kenen ääni Suomen eduskunnassa kuuluu. 

Ehdotan tänään televisiossa nähtyjen  bisneskansanedustajien vaihtamista.  Vallataan puhujalavoja, mikrofoneja ja palstamillimetrejä nykymenoon tyytymättömien äänille ja muutetaan politiikan suuntaa. 

Arvatkaa mitä? 

Yhdessä muiden muutosta haluavien kanssa suuremmatkin muutokset ovat  ihan mahdollisia!